SMF - Just Installed!

Autor Wątek: Olej z krokosza barwierskiego surowiec kosmetyczny 100ml - produkt wycofany  (Przeczytany 225 razy)

artur

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Wiadomości: 67
    • Zobacz profil
Stosowanie oleju z krokosza barwierskiego

Olej z krokosza barwierskiego nadaje się do pielęgnacji ciała i twarzy. Kosmetyk ten świetnie sprawdzi się w codziennej pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Olej z krokosza barwierskiego rekomendowany jest dla osób, które mają skłonność do powstawania stanów zapalnych oraz podrażnień po depilacji.

Właściwości oleju z krokosza barwierskiego

Olej z krokosza barwierskiego to bogactwo kwasu oleinowego oraz kwasu palmitynowego. To źródło witaminy A i witaminy E. Olej wykazuje działanie kojące i łagodzące. Olej z krokosza barwierskiego nadaje się również do codziennej pielęgnacji włosów. Okazuje się, że kosmetyk ten wspaniale chroni włosy przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Zdaniem kosmetologów, olej z krokosza barwierskiego zapobiega szybkiemu odrastaniu włosów po depilacji.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Dietetycy od lat apelują, by znaleźć zdrowszy zamiennik klasycznego cukru. Ciekawą propozycją jest BIO cukier kokosowy. Czy wiesz, że spirulina w proszku zmniejsza łaknienie? BIO olej kokosowy nierafinowany znajduje szerokie zastosowanie w kuchni - nadaje się do smażenia i smarowania pieczywa.