SMF - Just Installed!

Autor Wątek: Mak biały 500g  (Przeczytany 280 razy)

artur

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Wiadomości: 67
    • Zobacz profil
Mak biały 500g
« dnia: Listopad 18, 2016, 11:39:34 am »
Stosowanie maku białego

Mak biały świetnie nadaje się do ciast, wypieków, ciasta francuskiego, owoców, lodów oraz jako dodatek do bakalii i ryżu.

Właściwości maku białego

O zdrowotnych właściwościach maku białego wiedzieli już nasi przodkowie. Dziś mak biały wykorzystywany jest jako dodatek do wielu potraw i wypieków oraz jako... w pełni naturalny środek uspokajający! Mak biały stał się obiektem zainteresowań wielu naukowców. Dziś już wiadomo, że to bogactwo witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak: witamina A, witamina D, witamina C i witamina E. Warto wspomnieć również o tym, że mak biały to bogactwo wapnia. Niedobór tej substancji negatywnie wpływa na stan kości i zębów!

Spożywanie maku białego wiąże się z wieloma korzyściami zdrowotnymi. Okazuje się, że produkt ten przyspiesza gojenie ran oraz pozytywnie wpływa na kondycję wątroby i nerek. Fanatycy zdrowego trybu życia zalecają spożywać mak biały z racji tego, iż jego skład obfituje w zawartość niezwykle cennych kwasów tłuszczowych omega-6. Kwasy tłuszczowe omega-6 przywracają równowagę między "dobrym" a "złym" cholesterolem w organizmie.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Mąka jaglana jest produktem lekkostrawnym o wysokiej zawartości składników odżywczych. Proszek BIO moringa łagodzi schorzenia układu krwionośnego. Za pomocą drobnej soli himalajskiej możesz wykonać uzdrowicielską kąpiel solankową.