SMF - Just Installed!

Autor Wątek: Mak biały 1kg wycofany ze sprzedaży  (Przeczytany 223 razy)

artur

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Wiadomości: 67
    • Zobacz profil
Mak biały 1kg wycofany ze sprzedaży
« dnia: Listopad 18, 2016, 11:37:58 am »
Stosowanie maku białego

Mak biały nadaje się do wypieków, ciast, lodów, owoców, ciasta francuskiego oraz jako dodatek do ryżu i bakalii.

Właściwości maku białego

O zdrowotnym potencjale maku białego wiedzieli już nasi przodkowie. Aktualnie mak wykorzystywany jest jako dodatek do wielu potraw i wypieków oraz jako... naturalny środek uspokajający! Skład maku białego został dokładnie przebadany. Dziś już wiadomo, że mak to źródło witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak: witamina C, witamina A, witamina D i witamina E. Mak biały to doskonałe źródło wapnia - bez tej substancji mocne kości i zęby nie są możliwe!

Mak biały pozytywnie wpływa na zdrowie. Okazuje się, że produkt ten przyspiesza proces gojenia ran oraz wykazuje zbawienny wpływ na nerki i wątrobę. Coraz częściej zwolennicy zdrowego trybu życia zalecają dodawać mak biały do potraw z racji tego, iż to bogactwo niezwykle cennych kwasów tłuszczowych omega-6. Kwasy tłuszczowe omega-6 przywracają równowagę między "dobrym" a "złym" cholesterolem w organizmie.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele zdrowych produktów. Nasiona chia to źródło kwasów omega-3, które są niezbędne do właściwego funkcjonowania mózgu. Spirulina w proszku wspaniale oczyszcza organizm oraz dostarcza niezbędnych składników. Proszek BIO moringa to naturalne rozwiązanie na schorzenia układu pokarmowego.